FTX-ventilation

FTX-ventilation

FTX-ventilation

Vi vill uppmärksamma FTX-systemet för dig som vill installera ett mekaniskt ventilationssystem

FTX-ventilation betyder ”från- och tilluftsventilation med värmeväxlare”. Ett FTX-ventilationssystem för med sig en bättre värmeekonomi, ökad komfort, miljövänlighet och många andra fördelar, gentemot en vanlig frånluftsvärmepump.

Ursprungligen kan FTX-ventilation kosta lite mer att installera än ett mindre avancerat ventilationssystem, men på bara några år vinner man tillbaka pengarna som man har investerat, eftersom elförbrukningen i huset minskar drastiskt. Varje år kan man spara flera tusentals kilowattimmar i ett vanligt hus.

Det är värmeväxlaren som hjälper till att minska elförbrukningen. När ny kall luft kommer in i huset så värms den direkt upp med hjälp av den gamla varma luften, som just då är på väg ut. Verkningsgraden på denna värmeåtervinningsmetod når upp till 85%, vilket innebär att man knappt behöver använda sig av element eller kamin för att värma hemmet. Dessutom slipper man obehaget av kall luft som kommer in i huset och inte är uppvärmd ännu, som det ofta kan vara utan FTX-ventilation.

För att FTX-ventilation ska fungera krävs ett kanalsystem, för att transportera luft både in och ut från huset. I många hem finns redan sådana kanalsystem, men även om man inte redan har det så kan vi enkelt installera det. Det innehåller inte många rörliga delar, vilket gör FTX-ventilation ganska billigt att underhålla.

Med ett FTX-ventilationssystem får man en behagligare hemmamiljö. I ventilationssystem kan man placera filter mot t.ex. pollen, vilket är en stor fördel för alla allergiker. Det är då endast ett filter som behövs för hela huset, istället för filter vid varje fönster, som man måste ha i vanliga hem.

Att skaffa FTX-ventilation ser vi som ett självklart val, vare sig om man bygger ett nytt hus eller håller på att renovera ett befintligt. Det är en investering som man kommer vara glad över i resten av sitt liv, då man med hjälp av det kan skapa en mycket trivsammare miljö och dessutom spara pengar varje år. FTX-ventilation lämnar dessutom utrymme för valmöjlighet när det kommer till värmekälla. Hur man värmer upp huset spelar ingen roll för FTX-ventilationssystemet, så man kan alltid byta sin värmekälla om man känner för det.

Givetvis är det väldigt viktigt att man väljer en kvalificerad aktör för monteringen av sitt FTX-ventilationssystem. Genom att anlita en erfaren ventilationsfirma ser man till att kvaliteten hålls på högsta nivå, samtidigt som priset inte är högre än nödvändigt.

Lita på oss! Vi kan tillhandahålla daglig komfort till ditt hus eller din lokal med hjälp av ett korrekt valt och organiserat ventilationssystem.

Ventilux har goda kunskaper om FTX-ventilation och mycket erfarenhet av arbete med ventilation Stockholm i villor, radhus, och bostadsrättsföreningar. Kontakta gärna oss, så kan vi tillsammans hitta den ventilationslösningen som passar bäst just för er och ert hem.

Kundkontakt

Analys

Offert med
arbetsbeskrivning

Utför arbetet

Tjänster

Our main services


Välkommen till Ventilux - Vi lägger mycket stor vikt i att lämna kunden med ett resultat som vi kan vara stolta över, och som vi vet kommer hålla i många år framöver.

Kontakta Oss
 • Ventilation i Stockholm

  We have the most amazing and secret treks of our country. View the photos.

  Läs mer
 • FTX-ventilation

  Enjoy a day with the whole family with our simple easy treks thought for kids.

  Läs mer
 • Ventilationsservice

  Make new friends while treking, the mountains are full of tiny friendly animals.

  Läs mer
 • VVS-isolering

  Be amazed by some of the best mountains of the world with our secret trips.

  Läs mer
 • Ventilation i villa

  We have the most amazing and secret treks of our country. View the photos.

  Läs mer
 • Ventilation i bostadsrätt eller BRF

  Enjoy a day with the whole family with our simple easy treks thought for kids.

  Läs mer
 • Ventilation i nybygge

  Make new friends while treking, the mountains are full of tiny friendly animals.

  Läs mer