Obligatorisk Ventilationskontroll (OVK)

Obligatorisk Ventilationskontroll (OVK)

Nästan alla byggnader kräver en regelbunden obligatorisk ventilationskontroll, också känt som OVK. Anledningen till att OVK utförs är för att säkra att ventilationssystemet fungerar korrekt och att inomhusklimatet är bra och säkert för de som befinner sig i lokalen. OVK är också ett utmärkt sätt att identifiera energislöseri och hitta ventilationsåtgärder som är bra både för miljön och för budgeten.

Hur ofta man behöver göra obligatorisk ventilationskontroll beror bland annat på vad byggnaden används för och vilken typ av ventilationssystem som är installerat. Det är olika för t.ex. FTX-ventilation, F-ventilation, S-ventilation osv. Men generellt bör man veta att ett ventilationssystem alltid kräver OVK innan det ska börja användas första gången. Sedan brukar det vara 3 eller 6 års intervall mellan obligatorisk ventilationskontroll för ventilation Stockholm.

Ventilux arbetar sedan länge med diverse ventilationssystem och är etablerat inom ventilation Stockholm. Det är väldigt sannolikt att vi har utfört obligatorisk ventilationskontroll i flera av byggnaderna du har varit i om du bor i Stockholm eller närliggande områden. Vi är givetvis mycket välbekanta med gällande lagar och föreskrifter kring ventilation och besiktning av ventilationssystem. Efter utförd OVK får byggnadens ägare alltid ett tydligt och utförligt protokoll. En kopia skickas även till kommunens byggnadsnämnd, som behöver granska den. Vi utfärdar även ett OVK-intyg som byggnadens ägare ska sätta upp på en väl synlig plats i byggnaden.

I de fall då det upptäcks fel och brister under en obligatorisk ventilationskontroll underrättar vi er om det så fort som möjligt. För smidighetens skull så erbjuder vi även heltäckande tjänster kopplade till ventilation Stockholm, så vi kan även själva åtgärda dessa brister snabbt och effektivt. Vi arbetar med alla typer av ventilation och ser alltid till att arbetet vi gör är hållbart i många år framöver. Istället för att bara kortvarigt åtgärda småfel, så hjälper vi gärna er att förbättra hela ert ventilationssystem i förebyggande syfte, så att ni i längden både sparar pengar och även är säkra på att de som befinner sig i byggnaden har en bra inomhusmiljö.

Vid varje tillfälle då vi utför OVK kontrollerar vi att ventilationsystemet inte innehåller några föroreningar. Vi ser även till att ventilationssystemet fungerar korrekt och att det finns instruktioner och anvisningar som är lätt tillgängliga. I de fall då det inte finns, så har vi allt som behövs för att åtgärda det, då vi även arbetar heltäckande med ventilation Stockholm.

Under en OVK tar vi fram förslag till förbättringar av energiförbrukning och inomhusmiljö. Det är sedan upp till er som byggnadens ägare att avgöra om ni vill införa dessa förbättringar i ert ventilationssystem, eller om ni är nöjda med hur det är.

Ventilux är en certifierad kontrollant, med gedigen kunskap och erfarenhet inom ventilation Stockholm. Vi utför OVK Stockholm i alla sorters lokaler och alla typer av ventilationssystem. Så tveka inte – kontakta oss för att ta reda på mer information och boka in en obligatorisk ventilationskontroll!

Kundkontakt

Analys

Offert med
arbetsbeskrivning

Utför arbetet

 • Ventilation i Stockholm

  We have the most amazing and secret treks of our country. View the photos.

  Läs mer
 • FTX-ventilation

  Enjoy a day with the whole family with our simple easy treks thought for kids.

  Läs mer
 • Ventilationsservice

  Make new friends while treking, the mountains are full of tiny friendly animals.

  Läs mer
 • VVS-isolering

  Be amazed by some of the best mountains of the world with our secret trips.

  Läs mer
 • Ventilation i villa

  We have the most amazing and secret treks of our country. View the photos.

  Läs mer
 • Ventilation i bostadsrätt eller BRF

  Enjoy a day with the whole family with our simple easy treks thought for kids.

  Läs mer
 • Ventilation i nybygge

  Make new friends while treking, the mountains are full of tiny friendly animals.

  Läs mer
 • OVK

  Obligatorisk ventilationskontroll. Genom bra ventilation minskar du även risken för hälsoproblem.

  Läs mer